1015

Så lyckas du på Linkedin

Optimera din LinkedIn profil och visa vem du är och vad du har för färdigheter! Klara Eidhagen (Årets rekryterare i Sverige 2020) ger sina bästa tips för hur du får fart på din Linkedin.

Många lediga jobb annonseras aldrig och rekryterare arbetar dagligen med search via LinkedIn Recruiter för att hitta lovande kandidater till tillsvidaretjänster, konsult- och frilansuppdrag.
  
Här kommer några av våra bästa tips för att öka dina möjligheter att bli kontaktad kring relevanta roller via LinkedIn:


Visa att du är öppen för nya möjligheter

Du kan visa rekryterare och ditt nätverk på LinkedIn att du är öppen för nya jobbmöjligheter med funktionen #OpenToWork. Om du väljer att dela med alla LinkedIn-medlemmar läggs en #OpenToWork-ram på profilbild. Om du inte vill att det ska vara synligt för alla så välj ”Endast rekryterare” (LinkedIn Recruiter-användare som arbetar på ditt nuvarande företag kan inte se att du är öppen för nytt arbete).

Rubriken

Förtydliga din rubrik - Det är en av de första sakerna rekryteraren ser i sökresultatet och gör det lättare att förstår vad du arbetar med eller vad du vill framåt. Du kan tex. skriva din roll och kortfattat beskriva vilket problem du löser.

Beskriv din roll

En titel kan betyda olika saker på olika bolag. Specificera vad din roll innebär för att få mer relevanta förfrågningar. 

Optimera din profil

Se till att din LinkedIn-profil är komplett och innehåller information om dina färdigheter, erfarenheter, utbildning och prestationer. Rekryterare använder ofta ett fält för nyckelord i sin search. Använd nyckelord som du tror rekryterare ofta söker efter för att öka dina chanser att visas högt upp i sökresultaten.

Specificera arbetsort

Registrera ditt postnummer! När rekryterare söker efter potentiella kandidater på LinkedIn görs ofta sökning inom ett avgränsat område, tex. län.

Dessa tips ökar dina möjligheter att bli kontaktad av rekryterare och komma ett steg närmare drömjobbet!