4000

Låt AI göra jobbet

Att söka jobb kan kännas som ett heltidsjobb och det finns lika många tips som det finns förståsigpåare. Tanken här är att försöka underlätta lite för dig i ditt jobbsökande.

 

Under det senaste året har AI exploderat och om du inte har hört något om Chat-GPT innan får du det nu. AI är inte lösningen på alla världens problem, men kan ta bort en hel del uppgifter från dig om du är lite smart och lär dig hur du får den att jobba åt dig. En del av de trista grejerna kan AI göra åt dig, men kom ihåg att det ska kännas som att det är en människa som skrivit det. Inte många svenska företag är intresserade av att anställa en maskin borta i Kalifornien för ett jobb här.

En sak innan vi kommer till själva tipsen. Allt du skriver på Internet kommer att kunna sparas någonstans. Så mata aldrig in känsliga uppgifter eller hemligheter om du inte vet var allt sparas och av vem. Det gäller även här.

Några av de olika verktygen nedan funkar på lite olika sätt. Vissa promptar du och andra fungerar mer som ett slags quiz. Vilken du gillar bäst finns det bara ett sätt att ta reda på.

 

Skriva CV: 

https://www.kickresume.com

https://skillroads.com/

Personligt brev:

https://rytr.me/use-cases/cover-letter

https://inkforall.com/ai-writing-tools/cover-letter-generator/

Hitta rätt jobb för dig:

https://fortay.co/

https://talentprise.com/

Vad händer sen?

Om du nu lyckas landa en intervju så är det dags att förbereda sig inför mötet. Tänk igenom vad du vill få fram. Prata mer om resultatet av vad du gjort än bara uppgifterna i sig. 

Det finns massor med intervjuguider på nätet och träning ger färdighet.

Lycka till!

Vill du veta mer?

Vill du prata AI, jobbansökningar eller veta mer om hur jag kan hjälpa dig med alla dina digitala utmaningar och kompetensbehov?. Hör av dig så ser vi ser till att det blir helt rätt.

Andreas_Fejs_rund

MAILA ANDREAS