Growth Marketing Consultant

Har du bred erfarenhet inom digital marknadsföring och e-handel? Gillar du att arbeta agilt och är bra på att optimera digitala sälj- och marknadsinitiativ? Då kanske det här uppdraget är för dig!

Frilans Stockholm Annonsering och Growth

Ansök

Uppdrag

Vår kund; Sveriges ledande skadeserviceföretag; söker en Growth Marketing Consultant som kan komma in och arbeta brett med att driva relevant trafik, konverteringar och tillväxt för ett “Proof-of-Concept”-projekt som ska sjösättas under hösten.

Målsättningen är att testa ett e-handelskoncept i mindre skala, för att generera affärsinsikter och bygga ett starkt business case internt. Du behöver ha erfarenhet och tycka det är roligt att arbeta enligt growth-metodiken med olika digitala marknadsföringskanaler.

Arbetsuppgifter som kommer att ingå:

 • Utveckla och driva en digital sälj- och marknadsstrategi för e-handelspiloten i nära samarbete med övriga stakeholders
 • Definiera, analysera och löpande optimera den digitala kundresan för e-handelspiloten
 • Operativt sätta upp, driva och löpande optimera annonsering i digitala kanaler; inklusive Google Ads, Meta Ads samt andra relevanta kanaler
 • Operativt arbeta med SEO; såväl teknisk och onsite optimering för att förbättra synlighet och driva relevant trafik
 • Definiera och löpande rapportera relevanta KPI:er till interna stakeholders


Kravbild

För att lyckas i rollen har du en bred och gedigen erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring (primärt köpta kanaler) och konverteringsoptimering i ett e-handelssammanhang. Du gillar att arbeta datadrivet, får energi av att hitta förbättringsområden samtidigt som du är en mästare på att snabbt och kostnadseffektivt få saker att hända som ger viktig data och insikter.

För att lyckas i uppdraget bör du:

 • Ha erfarenhet av att sätta upp annonskonton och spårning från grunden
 • Ha operativ erfarenhet och kompetens inom Performance Marketing; främst Google Ads samt Meta Ads
 • Ha operativ erfarenhet och kompetens inom CRO och SEO
 • Gilla att arbeta datadrivet med optimering och följa upp resultat i Google Analytics
 • Kunna ta fram enklare annonsmaterial samt annonscopy
 • Tala och skriva obehindrat på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med olika typer av pilotprojekt på etablerade företag.

 

Period och omfattning

Uppdraget är på deltid (uppskattningsvis 25-50%) med start omgående och löper under cirka 4-6 månader med möjlighet till förlängning.

 

Placering

Kunden är placerad i Stockholm men merparten av leveransen kan skötas på distans. Konsulten förväntas dock kunna medverka fysiskt på vissa möten i Stockholm.

 

Upplägg

För det här uppdraget så kommer du frilansa via oss på Digitalenta. Som frilansare hos oss ingår du i vårt community där vi löpande anordnar träffar för att utveckla varandra inom branschen och bygga nätverk. Självklart ser vi ett långsiktigt samarbete och tack vare vår storlek finns även möjlighet att bli direktrekryterad eller anställd av oss som konsult - allt för att du ska få ett flexibelt arbetsliv!

Ansök

Martin Matiesen

Head of Freelance & Peer Learning

ikon_hire (1)

Lediga jobb